Kontakt: +381/11-2435-636
Kinesio trake – posebna metoda za oporavak i prevenciju

Kinesio trake – posebna metoda za oporavak i prevenciju

Bez obzira kojim se sportom bavite I da li ste samo rekreativac ili profesionalni sportista koji se priprema za važna tamičenja , ono što vas najviše može usporiti u napretku jestu – bol ili povreda. Upravo sa ciljem smanjenja osećaja bola i prevencije ili zarastanja povreda, osmišljene su kinezio trake, posebna metoda za oporavak i prevenciju.

Kinezio trake služe kao rehabilitacija osmišljena da bi olakšala i ubrzala fiziološke procese zarastanja povreda dajući podršku i stabilnost mišićima i zglobovima bez ograničavanja obima pokreta, istovremeno dajući pojačanu sposobnost manipulacije mekim tkivima da bi se pojačali efekti drugih oblika terapije.

Kome su namenjene?

Kinezio traka je napravljena bez lateksa i može se nositi duži vremenski period, tokom celoga dana, bez poteškoća ili smanjenja pokretljivosti, a nema ni ograničenja u pogledu godina osobe koja je koristi: mogu je koristiti svi uzrasti u lečenju različitih ortopedskih, neuromišićnih, neuroloških i drugih medicinskih stanja.

Koji su efekti?

Kinezio trake imaju neograničen broj načina primene, od jednostavnih „I“ postavljanja na povređeno mesto, do „X“, „Y“ načina lepljenja. Traka obnavlja neuromišićni sistem, smanjuje osećaj bola i upale, optimizuje performanse, sprečava razvoj povrede i podstiče bolju cirkulaciju i ozdravljenje , pomaže u povratku pune pokretljivosti i funkcionalnosti povređenog područja.

Kao i u svakoj terapiji i u primeni kinezio traka potrebna je dijagnostika povrede, kako bi se terapija optimizovala i sprovela na najbolji način. U postavljanju dijagnoze preporučuje se da se odrade mišićna testiranja, testiranja obima pokreta i kao i sve druge testove koji se smatraju potrebnima.

Kinezio trake će vam pomoći u: povratku ispravne mišićne funkcije dajući podršku oslabljenom mišiću, smanjenju zagušenja u krvotoku poboljšanje protoka krvi i limfe, smanjenje osećaja bola stimulacijom neurološkog sistema i u ispravljanju nepravilnosti u zglobovima redukcijom mišićnih spazama.

Uskoro u svim Bauerfeind prodavaonicama.

Povezane objave